top of page

PINAR AYHAN

PA.jpg

Sanatçı

Tarih Anlatıcısı

Eğitmen

Pınar Ayhan, 1972’de Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde doğdu. Ankara Özel Yükseliş Lisesi ve Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Halkla İlişkiler alanında master dersleri aldı.  ​Üniversite yılllarında orkestra solistliği ile profesyonel müzisyenliğe başlayan Pınar Ayhan, 1994-2014 yılları arasında TRT'de çeşitli programlarda sunuculuk ve müzisyenlik yaptı. 

1996 ve 1997 yıllarında Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye Finallerinde Türkiye ikincisi olan Pınar Ayhan, 2000 yılında Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye Finalinde Grup S.O.S. eşliğinde, sözleri kendisine ve Orkun Yazgan'a, bestesi eşi Dr. Sühan Ayhan’a ait “Yorgunum Anla” adlı şarkıyla Türkiye birinciliğini kazandı. Sanatçı, ilk kez yarı Türkçe, yarı İngilizce olarak seslendirilen bu şarkıyla 45. Eurovision Şarkı Yarışmasında ülkemizi Stockholm’de başarıyla temsil etti ve 59 puanla 10.cu oldu.

​​​

Pınar Ayhan, Baha Müzik Yapım Organizasyon şirketini kurarak 2012 yılında, ilk albümü “Duyuyor musun?” ile kendine ve eşi Dr. Sühan Ayhan'a ait şarkıları hayata geçirdi. Ardından, 2013 yılında, Burak Kaya'nın "Cango'ya Türküler" albümünde, caz yorumuyla icra edilen türkülere sesini verdi.  2014 yılında ise bu kez "İkimiz İçin" adlı ikinci albümünü kaydetti. 

2014-2016 yılları arasında Baha Müzik Yapım Organizasyon ile internette YouTube üzerinden canlı yayınlanan "Misafir Şarkılar" adında 2 yıl boyunca devam eden 18 programlık konser dizisi projesini gerçekleştiren sanatçı, hem albüm şarkılarını, hem de unutulmaz klasikleri, samimi bir ev ortamında misafir ettiği birbirinden değerli sanatçılarla birlikte, takipçilerinin evlerine misafir olarak seslendirdi. 

2016 yılında sanatçı, "Orada Duruverseydi Zaman" adlı müzikli anlatı projesini hayata geçirdi ve Türkiye Cumhuriyetininin önemli şahsiyetlerinin satır aralarında kalmış gerçek hikayelerini, her hikayenin içinden taşan ezgilerle bezeyerek tiyatro sahnelerinde seyirciyle buluşturdu. 2017 yılında bu projenin devamı niteliğinde olan "Kemâl" adlı müzikli anlatı ile Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşamını ve çocukluğundan ölümüne yaşamından önemli kesitleri, onu Atatürk yapan insanları ve olayları sahneye taşıdı. 29 Ekim 2016 tarihindeki ilk gösteri ile başlayan bu serüvende, Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Denizli, Balıkesir, Çanakkale, Antalya, Samsun, Adana, Eskişehir, Kayseri, Trabzon, Elazığ, Zonguldak, Merkezefendi (Denizli), Merzifon (Amasya), Bodrum, Datça ve Fethiye (Muğla), Hasanoğlan / Elmadağ (Ankara), Mihalıççık (Eskişehir), Karabağlar (İzmir) gibi il ve ilçelerde 200'e yakın gösteri sahneledi. 2021 yılında projenin üçüncü ürünü olan "Dinle Çocuk" müzikal belgeselini yazdı ve sahneye koydu.

 

"Orada Duruverseydi Zaman" müzikal belgeselinde hikayesini anlattığı, Türkiye'nin ilk seyyar sergisi Karadeniz Vapuru'nun seyir defterini yayına hazırlayarak "Atatürk'ün Sergi Vapuru" adıyla kitap haline gelmesini sağladı.

Bu iki müzikal belgesel projenin yanısıra,  "Ezgisi Olan Hikâyeler / Hikâyesi Olan Kadınlar",  "Zamansız Ezgiler", "Aşk Olsun!", "Fakat Ne Eğlenmişiz!" gibi konuya özgü müzikli performanslar sergilemeye başladı.

​​

Sahnede anlattıklarını sahaya taşıyarak topluma karşı sorumluluğunu yerine getirmek üzere adım atan Pınar Ayhan, kırsal ile kent arasındaki köprüleri sosyal yardımlaşma, eğitim, kültür, sanat ve spor yoluyla bütüncül yaklaşımla yeniden oluşturabilmek ve onarabilmek adına 2020 yılında Tohumluk Vakfı'nı kurdu. Halen Tohumluk Vakfı Başkanı olarak görev yapmaktadır. Ayrıca meme kanserinde erken tanının önemini vurgulamak için kurulan Farkındalığın Gücü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Ankara Girişimci İş Kadınları Derneği (ANGİKAD), Ankara Halkla İlişkiler Derneği (AHİD) ve Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV)  Genel Kurul üyesidir. 

Uzmanlaştığı konular: Sunum Becerileri / Doğaçlama / Sanatsal Mekan Kullanımı / Sanat Yoluyla İletişim/Hikaye Anlatıcılığı/Hitabet/Beden Dili

www.pinarayhanofficial.com

ITIR ERSOY

Itır Hoca yeni.jpg

İletişim Danışmanı

Eğitmen

1975 yılında AİTİA İşletme Bölümünü bitirdi. 1980 yılından başlayarak birçok kurumda iletişim danışmanı, halkla ilişkiler koordinatörü, etkinlik sorumlusu vb. olarak görev aldı. LSPR’ın (London School of Public Relation) Ankara Koordinatörlüğünü ve eğiticiliğini yaptı. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’de “Yüz yüze İlişkiler ve Beden Dili”, “Halkla İlişkiler Yazarlığı”, “Medya İlişkileri Teknikleri” ve “İmaj Yönetimi” dersleri verdi. Ankara, Hacettepe, TED, TOBB ve Çankaya Üniversiteleri ile Bilsit-AHLA Uluslararası Eğitim Kurumu ve AHİD-Ankara Halkla İlişkiler Derneği sertifika programlarında öğretim elemanı, eğitim koordinatörü, program sorumlusu görevlerinde bulundu. Pek çok kurum, organizasyon ve medyada, eğitim, konferans, panel, sempozyum, çalıştay vb özel etkinlikler çerçevesinde eğitmen, konuşmacı, sunucu, yönetici olarak yer aldı. AHİD Dergisi, GÜ İletişim Fakültesi 40. Yıl Dizisi ve periyodikleri vb. yayınlar ile çeşitli seminer, konferans ya da forumların basılı belgelerinde yazı ve konuşma metinleri yayınlandı. Ayrıca Spor Oyunları Ansiklopedisi adlı tematik eserin yayın kurulunda yer aldı. Çeşitli eğitim ve danışmanlık kurumlarının eğitici listelerinde de yer almış; Bakanlıklar ve bağlı kurumları, TSK’nın farklı birimleri, yerel yönetimler ile STK’lar vb. kurumsal organizasyonlarda eğitimler verdi. Aralarında STK, siyaset kurumları, özel sektör ve meslek kuruluşları yöneticileri, yerel yöneticiler ve yönetici adaylarının bulunduğu kişilere, “Kişisel İfade ve İmaj / Medya İle İlişkiler / Organizasyon” ana başlıklarında kişisel danışman ve farklı sektörlerdeki kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerine “Stratejik İletişim”, “Kurumsal İletişim”, “Halkla İlişkiler” konularında iletişim danışmanı olarak hizmet vermeyi sürdürdü. Benzer çalışmalarının yanı sıra, küçük ve/veya türdeş gruplara ya da kişilere yönelik, özel kurgulanmış eğitimler vermektedir.

 

Uzmanlaştığı konular: İletişim Disiplinleri / Halkla İlişkiler / Kişilerarası İlişkiler-Etkili İletişim Becerileri / Kurumsal İletişim / Anlatım ve Sunum Becerileri / Medya İlişkileri Yöntemleri / Kriz İletişimi / Kişisel İfade-Kişisel İmaj / Kurumlarda Sosyal Davranış ve Protokol / Eğiticinin Eğitimi

ZAFER ELGİN

diksiyon eğitimi.jpg

TRT Spikeri

Seslendirme sanatçısı olarak, aralarında Brad Pitt, Lorenzo Lamas, Gerard Depardieu, Tom Hulce gibi oyuncuların da olduğu birçok karakter seslendirmiştir. Yanı sıra bazı tanıtım ve reklam filmleriyle belgesellerde de seslendirme yapmıştır.

Oyuncu olarak, Cezmi Baskın’la birlikte kurucularından olduğu Gökkuşağı Oyuncuları adlı grupta – Ankara Sanat Tiyatrosu’nun gençlik kolu gibi görev yapmaktaydı- “Partimizin Adayı” ve “Monserrat – Özgürlüğün Bedeli”, Ankara Sanat Tiyatrosu’nda da “Yer Demir Gök Bakır” ve “Sakıncalı Piyade” oyunlarında rol almıştır.

Radyo Spikeri olarak, TRT’nin açtığı spikerlik sınavı ve kursunu birincilikle tamamladığı için TRT gelenekleri doğrultusunda ilk görev yeri Ankara Radyosu olmuştur. Burada çalıştığı süre boyunca çeşitli haber ve müzik programlarının yanı sıra sabah 07.30’da başlayıp 12.00’ye kadar süren gündem, haber, yorum ağırlıklı kuşak programda görev almıştır.

TV Habercisi olarak, 2000-2002 yılları arasında TRT Parlamento Bürosu’nda muhabir ve programcı olarak çalışmıştır. Günlük haber rutininin yanı sıra başlangıçta günlük, ardından haftada üç gün olarak yayınlanan “Meclis’te Bugün” programını hazırlayıp, sunmuştur.

2002’de kısa bir süre TRT 2’de yayınlanan “Gün Biterken” adlı gece bülteninin editörlüğünü ve sunuculuğunu yapmıştır. Hemen ardından TRT 1’de “Sabah Haberleri” programında çalışmaya başlamış ve bir yılı aşkın bir süre programın editörlüğünü ve sunuculuğunu üstlenmiştir.

2003 Eylül ayında TRT 1’de Pazar günleri yayınlanan “Adres Ankara” adlı haber programı muhabir Coşkun Özen’le birlikte hazırlayıp sunmaya başlamıştır. Bir yıla yakın süren bu programda iş, siyaset ve medya dünyasından birçok önemli ismi konuk etmişlerdir.

2006 Ocak ayında TRT 2 ve TRT-INT kanallarında yayınlanan “Kırmızı Hat” programında muhabir ve sunucu olarak çalışmaya başlamıştır. Haftalık periyotta yayınlanan program 2009 yılına kadar sürmüştür. Bu dönemde TRT’de süregelen görevlendirmeler çerçevesinde haber bültenleri, kriz yayınları, seçim yayınları, stüdyo içi ve dışı canlı yayınlarda görev almıştır. 1999 Depremi, 2002 ve 2007 genel seçimleri, 2004 yerel seçimleri, 2004 AB Kopenhag zirvesi, Sinagog baskını gibi olaylar bunlardan bazılarıdır. Bu olaylar henüz sıcakken başladığı canlı yayınlarda yerli ve yabancı pek çok konukla da röportajlar yapmıştır.

 2009 yılında yayın hayatına başlayan haber ağırlıklı TRT TÜRK kanalının kuruluşundan itibaren tüm aşamalarına aktif olarak katılmıştır. Halen bu kanalın 16.00 – 24.00 saatleri arasındaki akşam kuşağının sorumlu editörü ve “Türkiye’nin Haberi” adlı ana haber bülteninin sunucusu olarak çalışmaktadır.

Yine bu dönemde 2011 Seçimleri için hazırlanan “Seçim Akademisi” isimli programın moderatörü olarak görev yapmıştır. Programın, “Siyaset Akademisi” adıyla haftalık periyotta, seçim sonrası dönemde de devam etmesi kararlaştırılmıştır.

ÖMER ÖNDER

kazaklı resim.jpg

Tıp Doktoru

Müzisyen

Önder, Ankara Devlet Konservatuarı piyano bölümü, TED Ankara Koleji ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olmuştur. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanındaki ihtisasını Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden almıştır. Bütüncül alandaki yolculuğuna 1990-1993 yılları arasında ÖAD bursuyla çalıştığı Viyana'da aldığı ''Manuel Tıp / Manuelle Medizin”, ''Projeksiyon Semptomları-Nöral Terapi / Projektion Symptome-Neuraltherapie” konulu eğitimlerle çıkmıştır.


1983 yılında Tıp Fakültesi’nde okurken başladığı medya kariyerinde yüzlerce programda sunucu, müzisyen ve yapımcı olarak görev almıştır. Bu kariyeri süresince başta Hürriyet Gazetesi 1997 ''Altın Kelebek-Yılın Sunucusu'' ve İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi ''Yılın İletişimcisi'' ödülü (2 kez) olmak kaydıyla onlarca ödül almıştır. 


İstanbul Esenyurt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü kurucularından ve aynı bölümün öğretim üyesi olan Önder 2 yıl bölüm başkanlığı görevini üstlenmiştir. Halen aynı üniversitenin senatosunda ve etik kulunda da görev yapmaktadır. Osteopati Akademisi öğretim üyesi görevini de eşzamanlı olarak sürdüren Önder bir yandan “Bütüncül Sağlık ve Nefes”, “Stres Yönetimi ve Gevşeme Teknikleri”, “Ofis Ergonomisi ve Ofis Egzersizleri”, “Enerji Bedenimiz ve Enerji Regülasyon Teknikleri”, “Bütüncül İletişim”, “Bütüncül Kinesiyoloji”, “Meridyen Terapisi” gibi kurumsal ve integratif alan eğitimlerinin yanı sıra, “Sportif Rehabilitasyon”, “Egzersiz Fizyolojisi”, “Kinesiyoloji ve Biyomekanik”, “Fizyoloji”, “Fizyopatoloji”, “Klinik Bilimler”, “Tıbbi Terminoloji” gibi alanlarda da akademik eğitimler vermektedir. Alman Yazar Dr. Barbara Hendel’in “Alerjiye Son” ve “Ağrısız Eklemler”  adlı kitaplarının Prof. Dr. Lütfiye Mülazımoğlu ile birlikte ortak çevirmenliğinin yanı sıra, Prof. Stutz’un “Andulasyon Sağlığın Kaynağı” adlı kitabının da çevirmenliğini üstlenmiş olan Önder’in “Alana Özel Fizyoloji”, ”Sportif Rehabilitasyon”, “Nefesten Solunuma”, “365 Gün Nefes” gibi kitaplarının yanı sıra “Ortopedik Rehabilitasyon” gibi bölüm yazarlığı üstlendiği çalışmaları da vardır. Aktif hekimlik kariyerini sürdüren Önder, Kuraldışı Vakfı’nın da kurucu başkan yardımcılığı görevini yürütmektedir.

Pınar Ayhan
Itır Ersoy
Zafer Elgin
Ömer Önder
bottom of page